topimages
transp
transp


HistoriaDetta har hänt....


Växte upp och bor fortfarande i Varberg när jag är hemma i Sverige. Läste naturvetenskaplig linje på gymnasiet med störst engagemang på ridning, som jag sysslat med sen barnsben, eller på cykeln. Och nej, jag var inte bäst i klassen.

Efter att provat på en “Sportsommar-aktivitet” som sjuttonåring började jag med Mountainbike (MTB) som 1:a års junior. Det här var verkligen kul! Jag satsade fullt redan året efter och började samtidigt också med landsvägscykling.

Vid denna tidpunkten tar cyklingen över mitt liv och ponnyn säljs. För att bli bäst (jag är en utpräglad tävlingsmänniska) tar jag hjälp av proffs. Tester görs och ett träningsprogram tas fram hos MediaSport i Tyskland, där också Susanne Ljungskog.
Klas Johansson, som också är Susanne Ljungskogs tränare och sambo, blir min dåvarande mentor i Sverige.


Sedan händer det mer....


2002 infriades ett av mina delmål, att bli proffscyklist! Cyklade för det Holländska stallet “Team Powerplate Bik”.
Har alltid gillat Italien och drömmen har lite varit att hitta ett lag att köra för där. Men jag vet att det är ingen idé förrän jag är redo. Tävlingarna och livet kan vara ganska hårt om man inte är rätt förberedd. Men 2005 får jag chansen att köra i det italienska laget Team Bianchi-Aliverti. 2006 byter jag lag till Team Safi pasta Zara Manhattan. 2007 kör jag för det professionella Team BIGLA. Vilket jag är himla nöjd med.

Hemmets lugna vrå...


Mitt hem är numera lägenheten i Besano (VA), där jag bor ihop med min pojkvän.
Min lilla fritid tillbringar jag gärna på ett mysigt café ihop med ett gäng kompisar. Är det fint väder tar jag mer än gärna en sväng med min motorcykel, en Ducati Monster 800ie. Eller åker jag iväg med mina gamla crosspolare till en närliggande grushåla o leker lite med min motocross. De sista åren har jag och ”Bettan” (motocrossen) tillsammans tagit oss runt den (ö)kända tävlingen “Gotland Grand National”. En liten tradition som jag hoppas kunna fortsätta med. Tävlingen som går av stapeln i November är samtidigt en kul avslutning på säsongen och en enorm kick inför vinterträningen.


Hit vill jag...


Målet med mitt idrottande är att finna min yttersta gräns. Har jag kapacitet att bli bland de främsta inom min sport? Jag tror det. Och jag vet att viljan finns!


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com