topimages
transp
transp


Maj


17/5


Igår åkte jag till Biella för att se bergstempot på Giro d'Italia. Det är ca 10 mil från oss så det passade bra. Hade ju tänkt mig att ta duccen, men då de regnade o vart riktigt kasst hemma så fick det bli bilen istället. Så jag packade ner paraplyt o baxade på mig massa kläder, då det verkade bli en ganska kylig dag.
När jag kom utanför Varese var regnmolnen som bortblåst o det visade sig att även idag skulle det bli en dag med sol o minst 32 grader. Men tjej som jag är, så hade jag självklart även tagit med mig det jag hade tänkt ha från början ;o). Annars hade det blivit svettigt värre, fast det blev det nästan ändå. Då luften stod helt still vid starten!!
Tyvärr blev det inte så mycket fotande den är gången, men desto mer skitsnackande ;o) !!
Nu åker jag ner till min fd teamkompis Silvia för en vecka i Toscana!! Det är även denna veckan som min farbror Gunter o Anders anordnar sin cykelsemester i Silvias trakter. Så självklart blir det en o annan tur med dem, om de inte ställer av mig ;o)
Ska bli gött med lite strand o bad!! Har hört att det är precis vad man behöver för att komma tillbaks från körtelfeber! He he!!
Angående det, så känner jag mig faktiskt riktigt bra nu. Kör fortfarande inga längre distanspass, max 4 timmar. Försöker att inte heller köra på för hårt uppför, fast det är svårt. I just wanna go fast, efter all vila!!!
När jag kommer hem från Toscana så blir det en sväng till Mapeicentret i Castellanza för att kolla att allt verkar ok. Är det så, blir nästa race för min del den 5 juni i Verona!!! Så det är bara att hålla tummarna!
Ciao, a presto
Veronica

Klicka här för att se bilder!
5/5


Buona Sera!
Har både bra o dåliga nyheter att komma med. Tror jag började med de positiva först. Som ni säkert har hört ryktas så håller bla Magnus Bäckstedt på att starta igång ett landslag på bana. Både Gustav o jag har varit sugna på att prova bana, då vi aldrig innan suttit på en bancykel. Vi tror även att det är något som kan hjälpa oss i vår utveckling på landsvägen. Så för att ge det en chans åkte vi över till Magnus i Wales direkt efter Paris/Roubaix.
På så sätt fick jag även möjlighet att följa Paris/Roubaix live för första gången. Det var helt klart en upplevelse i sig. Jag var med som assistent till Martin McCrossan som var där för cycling.tv.
Med media pass kan man röra sig fritt längs bana, så vi hann se cyklisterna ett antal gånger. Gissa om känsla att stå mitt i velodromen när cyklisterna kom in för målgång!
Men jag tror jag var tröttare än många andra efteråt. De hann inte ens starta bilen innan jag sov. Det är hårt att se på cykeltävling, må jag säga!! T.o.m gympaskorna hamnade i tvättmaskin när vi kom hem, det var grymt dammigt utmed pave sträckorna även för oss vid sidan av!
Så var det de där med bana. Gissa om jag blev överraskad när jag stod inne på inomhusbanan o inser hur brant det egentligen är i kurvorna. Opps!!
Fast när man väl cyklar där uppe, så är det inget man tänker på. O det där med att inte sluta trampa. Det fick jag också uppleva vad som händer när man gör det. Men vurpade som tur var inte.
Gustav å andra sidan kunde man tro inte gjort annat än cyklat bana, han hittade känslan direkt!
Det var riktigt trevligt över hos fam Bäckstedt. Vi var tom en sväng i centrala London då vi var inne där för att träffa Magnus Guru Physio, Mathew Rabin!

Jag var glad att jag slapp köra bil när vi var där, då både Gustav o jag var över på höger sidan ett antal gånget på träningarna. Det kändes ju bara hur fel som helst att hålla till på vänstersidan.

Den här våren har varit segare än vanligt att komma in i tävlings rytm. Normalt sett så tar det ett par race för mig innan jag är inne i det. Men i år verkar det aldrig släppa, snarare tvärtom. Dessutom har jag varit konstant trött i kroppen.
Fick i veckan äntligen svar på varför!! Mitt blodprovs svar visade att jag tävlat hela våren med mononukleos dvs. körtelfeber. Så nu väntar en lång tid av vila för att försöka få kroppen på rätsida igen.
Så inga race för mig iaf maj ut. Sen får vi se vad nästa blodprov säger!! Känns tråkigt att missa en viktig del av säsongen. Men jag är väldigt lättad av att äntligen hittat problemet.
Problem går alltid att lösa. Bara man vet var de är :o)!!!
På måndag bär det av mot Monte Zoncolan. Martin ska filma ett liknande reportage där med Gustav som han gjorde vid Arenberg med Magnus. Kommer att visas på cycling.tv under Girot!
Jag kommer att hålla mig i bilen, kanske inte bästa sätt att börja vilan med Monte Zoncolan.
Förresten för er som är intresserade av en veckas cykelsemster i mitt favoritområde i Toscana, samt se Girots tempo etapp i Verona. Kolla in resor på www.motionscykling.se. Tror det fortfarande finns ett fåtal platser kvar
A presto

Klicka här för att se bilder!


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com