topimages
transp
transp


Januari


30/1


Hola..!
Åkte i fredags till Robinson Club Cala Serena på Mallorca, www.robinson.de. Kommer att vara här i tre veckor på träningsläger med mitt nya lag Bigla cycling team.
Det hela började kanske inte så bra. När vi kom ut från flygplatsen så står polisen o håller på att boxera bort våra bilar. Opps, så går det vid felparkering!!!
Men efter lite dealing fick vi t.o.m. 30 % I rabatt av polisen, de ni! D.v.s. resten stoppade han i fickan! Alla nöjda o vi på väg till hotellet som tänkt.
Första passet blev som alltid inte särskilt långt, då många skulle ställa in cyklar o allmänt känna på materialet! Fick 3 timmar i stans storm kanske ska tilläggas. Så himla nöjd att det inte vart längre idag!
De andra dagarna har vi kört lite med specifikt. Innan middagen dagen innan går vi igenom morgondagens träning. Vem har speciella intervaller att köra, distansen osv.? Så det är inte så att alla kör likadant, men vi sticker ut ihop. En som t.ex. ska köra 15 min medium lägger bara sig där framme, inte svårare än så! Igår körde vi både Randa o San Salvador, 2 klättringar på ca 5 km.
Vädret kanske inte är på topp, saknar solen. Så man kan jobba lite på brännan!!
Idag regnar det faktiskt, fast verkar spricka upp nu vid lunch. Skulle så var fallet sticker vi ut ett par timmar nu på eftermiddagen. Nicole, Tanja, Melanie o jag passade på att gå på ett ”RûckenFit” (ryggpass) pass nu på förmiddagen. Här på hotellet finns i stort sett allt! Blir träningen inställd så blir det nog en sväng till bastun senare idag. Problemet är bara att det är mixbastu o alla är nakna. Fast jag måste nog erkänna att jag fegar ur o hoppar i bikinin!
Genom att jag alltid skriver om mat, så måste jag ju kommentera maten även här. Den är grym! Är alltid buffé o varje kväll är det ett tema på middagen. Än så länge har vi haft. Karibiskt, ”Cena la Amore”, Italien, Asiatiskt osv. Allt ni kan tänka er vilja äta finns där. Tyvärr även vad gäller desserter!! Kommer väl se ut som en julgris på team fotona som de självklart tar sista veckan, he, he!
Normalt sett brukar första träningslägret med laget vara lite krystat. Mycket nytt folk, en del nervösa, cyklister som vill hävda sig osv. Men här funkar det förvånansvärt bra. Vi har en bra gemensamhet i gruppen! På träningarna går det lugnt o inte massa trissningar som det lätt annars blir! Så det bådar gott inför den stundande säsongen!
Fick precis veta att en timmes rulle eller cykel ute blir det idag, då vädret inte verkar bli bättre!!! Jag paxar en rulle, regn har jag aldrig gillat ;o)!!
Adios Amigos!

Klicka här för att se bilder!
6/1


Hej på er!
Först av allt vill jag önska er alla ett Gott Nytt cykel år 2007!
Här är det fullt upp med vinterträning o allt vad det innebär. Vi fick några fina dagar i sverige under julen. Men var tillbaks i Italien redan dagarna innan nyår!
Innan jul passade jag på att vara några dagar nere i Toscana, hos Silvia. Där var som alltid kanonfint väder o trevligt!
Skulle ni någon gång vara förbi Cecina o gillar fisk, så rekommenderar jag starkt Trattoria Senese (ligger mitt i Cecina). Det är f.d. cyklisten Piero Falorni’s restaurang. Han körde bla två år i samma lag som Francesco Moser o var italienska landslagets kock under VM i Hamilton. Det är också Paolo Bettini’s favorit restaurang!!

Min nya teamcykel kom dagarna innan jul! Wow, säger jag bara. Normalt sett brukar jag inte bry mig så mkt om vad för cykel jag sitter på, bara den är snygg! Men den här är grymt lätt, till o med jag reagerade. Det är BMC’s SLC01 med campa record carbon. Undra vad jag ska skylla på i år när man blir satt uppför ;o)!! He he!!

I vinter har jag faktiskt ändrat mitt träningsupplägg lite. Bara att inse, jag behöver inte alla de 5-6 timmars pass jag tränade förra året. Visst distans är alltid bra. Men mina ben var alltid som bäst efter 5 timmar och vi damer tävlar aldrig så länge så jag får någon nytta av det. Samt så i botten jag var strax innan VM, vill jag inte bli igen. Så mindre hårda testcykelpass o kortare distans helt enkelt!! Självklart kommer jag att köra riktigt hårda testcykel pass, men dem väntar jag med till närmare inpå säsongen.
För att inte vinter ska kännas så lång o enformig! Så lägger vi in en hel del alternativ träning!! Det senaste är längdskidor, skate! Tack till både Salomon o Craft, som har hjälpt oss! Här i trakterna är det en hel del cyklister som åker skidor på vintern. Dessutom tror italienarna att vi svenskar kan åka skidor speciellt längd, innan vi lärt oss att krypa.
Nu ska det tilläggas att jag aldrig stått på ett par längdskidor. Jo, förresten, jag var med morfar i Åkulla när jag var en 5-6 år! Men från det kommer jag mest ihåg hur gott det var med varmchoklad efteråt!
Jag som trodde att åka längd inte skulle vara så svårt, de vurpar ju knappt när man kollar på tv. Oj, så fel jag hade. Vilka vurpor man gjorde, samt vilken usel stil man låg inne med! Dessutom står man ju helt still när det går uppför. Men jag åkte i alla fall ifrån Gustav, vilket jag är super nöjd med :o)!

Mitt träningsläger med nya laget börjar den 26 jan o håller på tre veckor framåt. Vilket är på tok för lång tid enligt mig!! Men men, bara att gilla läget! Vi ska hålla till på Mallorca, samma hotell som T-mobile brukar ha sitt träningsläger. Så det blir i alla fall schysst boende!

Imorgon åker jag ner till Toscana. För att sen ta några dagar i bergen, jag måste ju passa på att fuskträna lite på skidorna nu när Gustav inte är hemma!
Finns det bra Internet på Mallorca, ska jag försöka höra av mig!!
Ha de så gott så länge
A presto
Veronica

Klicka här för att se bilder!


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com