topimages
transp
transp


Januari


27/1


Gissa om vi vart förvånade när vi tittade ut. Helt vitt ju. Visst de snöade igår, men aldrig trodde vi det skulle komma så mycket. De trodde nog inte heller italienarna själva, för de var ett mindre kaos inne i Varese. Bilar stod överallt, de använder sommardäck här hela året om inte snökedjor. En hel del lastbilar stod mitt i backarna för dem inte kom upp. Då var det riktigt behagligt att ha 4wd o allround däck. Många varv i rondellerna blev det. :o)
Vi tog vilodag idag istället för imorgon o passade då på att baka lite mumsiga fettfria kanelbullar. Receptet har jag förresten fått från Susse (Ljungskog). Så riktiga vinnarbullar ;o)

Klicka här för receptet på kanelbullarna
26/1


Hade ju stans vårkänningar på gång under söndagens distanspass. Men idag var det som bortblåst. Snöade redan lite när vi stack ut, men de la sig aldrig utan vägarna var ganska torra. Men efter fikan dvs vid 4 timmar, vart de värre. Sista timmen var det riktigt moddigt o bilarna lusade fram. Kändes gött att ha vintercykeln så vi fick våra 6 timmar. Tror inte vi mötte en enda cyklist idag, skumt ;o)!
Ska bli intressant imorgon o se vädret, står distans på schemat även då. Snöandet har inte direkt lugnat sig, mer tvärtom!
En glad nyhet är att vi upptagit våra fikapauser igen. Nu när passen är 6 timmar eller mer, sitter de fint med lite fika. Fast jag måste erkänna att jag saknar en schysst kanel längd eller vaniljbulle.

22/1


Strålande sol, vårkänsla i luften, fåglar som kvittar o trevligt sällskap. Vad mer kan man begära på ett distanspass :o)!
Idag fick vi en kanon tur helt enkelt. Turen början längs Como sjön, Bellagio, Lecco o sen vidare neråt. Var nästan ända nere vid Monza, innan vi började vända hemåt. Fick 189 km (6´30 i tid) med vinter mtb.

Den 2-15 februari åker jag med laget på träningsläger till Sicilia. Det är inte hela laget som åker, tror vi är en 5-7 tjejer. Men ska bli trevligt att träffa dem o få lite koll på årets säsong. Vår huvudsportdirektör Rosario Fina kommer att vara med oss under hela lägret. Han är helt ny för mig, men mycket välkänd inom italiensk damcykel. Sportdirektör de senaste åren för italienska damlandslaget b la.

11/1


I måndags o tisdag var jag borta hos mitt nya lag i Montebelluna(Treviso). Vi var b la på Pinarello för att hämta min träningscykel o kolla att alla mått o inställningar stämde, så de kan bygga tävlingscykeln därefter. Fick även träffa mr pinarello. Vi kommer att köra på Opera, det är Pinarellos lite finare märke.
På tisdag morgon, gjorde jag alla blodtester som behövs för italienska förbundet. Samt träffade en av våra team läkare. Mycket vettig herre, b la läkare åt det italienska laget LPR. Gjorde en allmän check up o mätte fett %. Låg bra till, bara –2 kg sen kommer de gå fort. Det ska inte vara några problem med tanke på all fika som trillar ner nu. :o)
Min nya träningscykel kommer att få vila i garaget ett tag till, för vi kör fortfarande på vintercyklarna(dvs mtb med skärmar). Det är något italienarna aldrig sett. Nej, nej, här kör man lvg cykel hela vinter om de får betämma. Så gissa om de tittar konstigt på våra cyklar. De tycker vi ser ut som värsta motionärerna :o). Det bjuder vi gärna på. Helt klart mycket mer komfortabelt att köra vinterhoj mot kall racer.transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com