topimages
transp
transp


Februari


28/2


Idag mötte Bettini upp oss på träningen. Vårat snitt höjdes något under dagens träning ska väl erkännas. :o)
Vi hade typ kraft intervaller i backe på schemat, så vi hade en bra sparring partner ;o). Efter intervallerna blev de ett snabbt stopp på en bar, kaffe för de som gillar det, lite foto o via!

Klicka här för att se bilder
27/2


Vilodag idag, så lugna 2 timmar på förmiddagen. Senare på eftermiddagen var vi o kollade hur man gör olivolja på olivgården Fonte di Foiano som ligger i närheten av hotellet. Självklart vart det provsmakning, mycket gott!!
Klicka här för att komma till Fonte di Foiano
26/2


Som ni ser på bilderna, så vart gårdagens kväll kanon. Ingen gick från stället hungrig kan jag lova.
Idag startade vi i Cecina,men vek av efter bara en km o fortsatte bort mot Volterra. Rosario ville kolla in formen uppför. Jag har fortfarande problem av kramp, men kunde sitta med bra uppför ändå. Behövde inte pressa upp pulsen så högt.
Italienska landslagets ansvariga för damer, var med Rosario i bilen. Ville ha lite koll på de italienska tjejerna i laget.
Idag åkte Sabrina, Daniela o Anna hem. Studier o jobb hindrar dem från att vara kvar.
De andra i gänget sitter i bastun. Men jag har bastuförbud, pga av mina kramp känningar.

Klicka här för att se bilder
25/2


Idag kom Rosario, våran mekaniker som jobbar på Pinarello, Luisa o Zita. Så nu är hela gänget samlat. Silvia som är från området, har bokat bord för kvällen på en riktigt schysst pizzeria. Hon har lovat att de gör stora pizzor, så vi ser verkligen fram emot detta :o)
Här är det mycket cyklister ute på vägarna, absolut på helgen. Så vi blev en stor grupp i slutet. Idag var det fint väder, blåste lite men sol kom fram i slutet.

Imorgon går det ett Gran Fond i Cecina. Vi ska starta men inte köra runt hela. Rosario är här bara imorgon med, så han vill kolla in oss lite. Fast jag hade gärna kört runt hela racet. Det är bara 13 mil så hade passat bra!

Klicka här för att se bilder
23/2


De vart tidig avfärd till Castagneto Carducci, Toscana för mig. Åkte hemifrån redan 07´00 i tisdags, lagom till att sitta några timmar i Milanos rusningstrafik.
Tanken med tidig avfärd var att vi skulle kunna träna några timmar här på em. Nu ville vädret något annat, öste nämligen ner. Så de fick bli rulle istället i ett alldeles för varmt rum enligt mig.
Dagen efter såg de fint ut när vi stack ut vid 10´00, perfekt för 4 timmar. Men efter typ 40 min kom regnet. Fick dyngsura o ganska kalla 2 timmar.
Som tur e kan man vrida på värmen frisk på hotellrummen, gött när man kommer tillbaks från träningen ganska frusen. Det är nämligen inte så vanligt här i Italien. Så efter en varm dusch, vart det OS tittande resten av dagen på rummet.
Jag har haft väldiga krampkänningar de senaste, så för mig gör de inget att vi kört ganska lite nu ett par dagar. Så för mig gäller mycket magnesium + andra salter, mineraler o ganska sparsamt med träning några dagar. Idag blev det väldigt lugna 2,5 timmar.
Klicka på bilder februari för att se bilder

Klicka här för att kolla in vårat hotell
10/2


Återhämtning idag, så rullade en timme på förmiddagen.
Sen på eftermiddagen åkte vi till Agrigento som är en väldigt antik stad med mycket historia. Gick på lite sightseeing, kikade bl a på Valle dei Templi.

År 450 f.K Invaderade grekerna hela Syditalien o Valle dei Templi är templen som är kvar från den tiden.
Var kanon vackert verkligen, mandelträden var i full blom redan nu i februari.
Sicilien är förutom cannoli väldigt känt för sina mandelmassa konfektyrer, oftast med pistage inslag. Sålde dem överallt i Agrigento. Tycker visserligen att de smakar som mandelmassan i Sverige, men men.

Klicka här för att se bilder
9/2


Då var de dags för lite distans igen, fick fina 5 timmar. Fast de blåste en hel del. Oftast väldigt öppna partier, så bara att gilla läget.
På kvällen åkte vi till en närliggande bowlinghall o spelade lite! Skönt att komma från huset lite o hitta på något annat!

Klicka här för att se bilder
8/2


Idag var det inte mycket spår av snön o vädret var helt ok igen! Dagens träning såg ut som den i lördags. Dvs. två medium intervaller på platten o serier av spurtintervaller. Imorgon väntas distans.

7/2


Gissa om vi vart förvånade när vi tittade ut på morgonen. Snö, o ja skojar inte. Stod backintervaller på schemat idag. Valde att åka ut i bil till kusten, där de var snöfritt. Men cyklade tillbaks när intervallerna var färdiga. Förutom att de kommit snö, så var det stans storm. Så vi höll knappt på att ta oss hem. Fick tom ligga bakom bilen sista biten. Aldrig varit med om sån storm o ändå kunde de blåsa ganska bra i Varberg.

Klicka här för att se bilder
6/2


Återhämtning idag o de va tur för riktigt kasst väder. Vissa stack ut o rullade en sväng, men jag körde 40 min rulle istället. Kände inte för en oväntad dusch på vilodagen!
På eftermiddagen åkte vi till Canicatti någon timme. Jag, Luisa o Daniela tog bla en fika på en pasticceria. Var ju bara tvungna att prova varsin äkta cannoli (Siciliansk specialitet). Sjukt gott, kan jag meddela. :o)

Klicka här för att se bilder
5/2


Regnet som de lovade på tv, uteblev som tur va. Faktiskt riktigt schysst väder idag, upp mot 20 grader. Blev en del medium både uppför o på platten. Så inte bara en massa km matande. Fick ihop 5 timmar.

4/2


Även idag blev det 3 timmar. På eftermiddagen kom Maurizio, han som äger laget. Så idag blir det middag ute. Ser fram emot en schysst pizza. Passar bra inför morgondagens distans pass.

Klicka här för att se bilder
3/2


Igår flög jag o 6 andra tjejer i laget till Sicilien för ett två veckors långt träningsläger. Cyklarna stod redo när vi kom fram, team bussen åkte en dag tidigare. Så de var bara att entra cyklarna o rulle en sväng. Mest för att vara fräsch för dagens pass. Jag hade nya skor att ställa in, så det passade mig perfekt. Senare på kvällen blev det ett giro i grannbyn efter en supermercati. Visade sig att de inte riktigt fanns, så vi nästan länsade den lilla mataffären vi hittade. O, nej, de hade inte havregryn!
Dagens pass blev 3 timmar. Italienarna har lite annan vintertränings tradition än vi flesta nordbor. Ja menar, regnar/snöar de så går de inte träna ute helt enkelt. På sin höjd kör de då 40 min rulle men helst ingenting. De sitter o kör lvg hoj utan skärmar ute hela vintern, så jag kan förstå att de ibland kan va lite blött. Vad jag vill komma till är att en del av dem inte är i stans form. Så de är väldigt behaglig fart på träningspassen. Men det gör mig inget, jag har fått bra träning o mycket timmar med Gustav o Fredrik. Kände mig tom en aning sliten innan jag åkte hit.
Efter 1 timme drygt körde vi 10 min medium lagtempo. O lite senare körde vi en backe 3-4 km (snäll lutning) o då skulle vi ligga runt medium-soglia. Jag är ju en aningens diesel(dvs seg) så jag fick upp pulsen precis till medium. Men fick bra flyt uppför.
Kändes gött att få sparka igång pulsen lite! Men ser fram emot när man får lite fart i benen också :o)!

Klicka här för att se bilder


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com