topimages
transp
transp


Maj


29/5


Idag hade vi vilodag. Oftast brukar vi inte röra oss många meter en sån här dag, utan bara sticka ut o rulla någon timme. Men idag passade vi faktiskt på att åka till Imola o kolla på GT racing o WTCC. Hejade lite på Richard Rydell. Tyvärr vart han 9a i första racet, men körde upp sig bra i andra. Gissa om GT bilarna lät gött. Wow, asså!
Imorgon är det dags för träning igen. Intervaller på rulle står bla på schemat! Nä, dags att hoppa i säng. See you


28/5


Nu har sommaren verkligen kommit hit, bra bit över 30 grader på dagen. Inte alls helt fel :o)!

Passade på att svänga förbi torget innan vi stack ut på träningen idag. Bor ca 200 m därifrån, dvs ingen större omväg. Det var nämligen den årliga Ferrari träffen där, så vi fick lite ögon godis innan träningen :o). Mitt på torget i Lugo finns det en stor staty över en väldigt känd flygare från första världskriget, Baracca. Han var tydligen god vän med Enzo Ferrari, bla hästen i Ferrari loggan kommer från Baracca! Så naturligtvis har vi även en Ferrari häst staty på torget, coolt va!
Fick 6 timmar på cykeln idag. Körde en fin runda o benen kändes riktigt bra!


16/5


Hade vilodag idag, dvs 2 timmar lugn träning. Girot gick i mål i Ravenna idag, ca 25 km från Lugo. Så vi cyklade till Russi o tog en fika där, för att sen se klungan passera. En alldeles lagom tur på vilodagen.
Senare på em kom min farbror Gunter o hans kompis Anders ner. Självklart hade de med en ny laddning leverpastej o blodpudding. + en massa annat ;o).

Har varit ute o kört en sväng nu, ska alldeles strax sätta min på trainern o köra intervaller. Väntar bara på att Gustav ska bli klar. Kan bara köra en åt gången nämligen. Gunter o Anders hängde med oss ut men fortsatte vidare till Ravenna, när vi vände hemåt till trainern i förådet :o)!
Nä, dags att svettas lite! Ciao så länge


10/5


Då vart man tillbaks i Lugo efter väldigt många mil i bil!
På vägen ner till Spanien stannade vi för att sova strax nedanför Barcelona. Dagen efter dvs dagen innan första etappen, så släppte de av oss ca 80 km innan hotellet. Tyvärr var den vanliga vägen mkt längre än motorvägen. Så vi fick 4 timmar på cykeln, varav ett flertal klättringar, varav en över 10 km. Gissa några som var måttligt nöjda när de väl kom fram till hotellet. Men men bara att gilla läget :o)
Jag var egentligen bara med för att få bra träning o hjälpa Luisa så mycket som möjligt. Inte suttit på cykel på en vecka innan pga av problem. Men nu är allt löst!
Första etappen gick bra fram till andra bergspriset. Där fick jag problem att följa första klungan. Under andra etappen, fick jag riktiga problem. Klungan sprack i kantvinden efter en hyfsat hård klättring. På fältet jämte gick en massa får, de blev nog skrämda av all uppståndelse. För de sprang ut mitt på vägen. Så helt plötslig hade jag typ 300 får runt omkring mig. Bara att stanna tills herden lyckats få dem därifrån. Var inte bara jag som fick stanna så vi blev en liten grupp. Sen ca 30 km innan mål, fick jag punka. Lagets servicebil var vid första klungan. 5 bilar stannade men ingen med reservhjul. Suck, säger jag bara. Bara att sätta sig i bilen sista biten hem. Det gjorde att jag inte fick starta dagen efter. Men jag körde banan, fast innan de andra.
På värlscupen kändes det med ens bättre. Var loss två gånger ganska tidigt i racet. Sen gick det en grupp på 10 cyklister, där vi inte hade någon med. Så de var bara att lägga sig där framme o hjälpa till att hålla farten. Jag lyckades själv köra in ganska mycket på gruppen.
Vi körde totalt 130 km, varav de sista milen var på en varvbana i Valladolid. Ut på tredje varvet släppte jag första gruppen.
Stefano (sportdir) var himla nöjd med min körning nu sista dagen. :o)
Nu har vi inga race fram till den 22e, så nu är det hårdträning som gäller fram till dess.
Nästa vecka kommer min farbror Gunter + hans kompis ner o hälsar på. De ska b la köra ett stort Gran Fond race här, alldeles i närheten av där vi bor.


1/5


Hej hopp!
Nu börjar värmen infinna sig här. Klockan är inte ens 11 o termometern visar över 22 grader. Ska alldeles strax hoppa i cykelkläderna o ge mig ut o träna. Tänkte bara skriva några rader först.

Jag åker till Spanien imorgon. Vi kör först ett kort etapp lopp där o sen världscup på det. Blir borta lite mer än en vecka. Trodde ju naturligtvis att vi skulle flyga dit, men så vart det INTE!!! Nej nej, jag har en si sådär 1800 km enkel resa att se fram emot. Gissa en som kommer att vara trött på att åka bil sen. :o)

Nä dags att sticka ut o hoja lite! Hoppas det finns tillgång till Internet på hotellet så jag kan rapportera lite :o)
Ciao
transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com