topimages
transp
transp


Juli31/7


60 min grand prix, Höllviken.
Slog i ryggen ganska bra på kortbane, så jag har inte kunnat sitta på cykeln förens för någon dag sedan. Kiron var tvungen att fixa till ryggen först. Så jag hade väl inte världens förhoppningar om dagens race.
Först kör man en timme o de 40 bästa går vidare. Killar o tjejer kör ihop. Sen i finalen kör man 5 varv. Jag gick vidare till final, men blev bara fyra. Fast det är väl ändå ganska hyfsat med tanke på hur jag har tränat i v.

24/7


Kortbane SM. Så var de det där med SM. Verkar inte vara min grej alls. Mycket riktigt vurpade jag även denna gång, suck! Men vi tar det från början. Var ganska hård körning hela racet. Jag var loss solo i mitten av tävlingen, typ 2 varv. Men klungan släppte mig aldrig riktigt, så det var bättre att spara på krafterna. På näst sista varvet, attackerade jag innan en kurva. Fick en lucka, men i kurvan tog det stopp. Oj, vilken krasch!! Så det fick bli en tur till Värnamo akuten o limma hakan istället för målgång. Typiskt, för idag var jag riktigt på hugget!
21/7


Falkenbergs GP!!
Hjälpte Jesper att köra ner Bianchi bussen, han har ju gipsad på höger hand. Vädret var som allmänt, dvs regnigt. Var endast en elitklass, så jag var bara supporter o truckdriver :o)!! Men det är nog så jobbigt, ska ni veta ;o).
Micke vann efter att varit loss med två Team Mälarenergi killar. Bra jobbat, Micke!!

9/7


Hårdaste etappen, gick idag. Vi körde två varv totalt 82 km. alltså två gånger uppför Hökensås backen som är ca 3 km. Inte direkt brant behöver inte gå ner på lilla fram, men seg. En backe som passar mig när jag är i form. Var en hel del som trillade av redan första gången uppför. Försökte få till några schyssta attacker. Kom iväg ett par gånger, men tyvärr vill inte folk riktigt köra. Men ca 1 mil innan mål, så fick en danska en lucka. Hade precis varit loss med henne. Hon kör riktigt starkt och höll faktiskt till mål. Skoj, när det händer något tycker jag.
Behöver säkert inte skriva det, ganska ”sol”klart. Det ösregnade under hela racet.
Ikväll har vi planer på att åka in till Skövde och käka en bit. Tröttnar lite på att sitta här ute i skogen och kolla på fåren!

8/7


30 km GP i Tidaholm. Idag åkte vi på att starta först, dvs klockan 9. Jag bor bortanför Hökensås campingen i en stuga, ca 12 km från Tidaholm. Så kvart i åtta satte jag mig på cykeln och hojade ner till starten. Var lite segt måste jag erkänna, är ju inte direkt känd för att vara morgonpigg.
Tänkte att det säkert kommer gå lika lugnt idag som de andra dagarna, så jag hade ingen större brådska i början. Men vad fel jag hade, höll ju nästan på att flyga av för det. Folk släppte luckor som aldrig förr. Men efter några varav, satt jag bekvämt i det som återstod av klungan. Blev även idag klungspurt, vilket inte direkt gynnar mig.
På kvällen var vi ett gäng som grillade vid stugan. Hur mysigt som helst, förutom alla jäkla mygg o knott.

7/7


Idag körde vi i Skövde, uppför Billingen. Hör och häpna, vi körde hela 19 km. Varvet var bara 3,5 km. Men 19 km är bra kort asså. Fast det var nog tur för mig, var ganska seg. Försökte mig på ett par stötar, men de höll tyvärr aldrig. Stötte sista gången 1 km innan mål. Men de klippte mig i backen. Målet var på toppen. Men det var ju värt ett försök.
Anna Hjelm, min gamla junior kompis var där och tittade. Så vi passade på att ta en fika på torget i Skövde i ”solen”. Det var trevligt, att snacka lite gamla minnen!!


6/7


Så var det där med den svenska sommaren. Varför detta regnande?? Helt hopplöst ju, suck. Etappen idag var ganska tråkig. Körde två varv på en ganska platt bana, totalt 66 km. Ganska korta distanser här överlag. Det mest komiska idag stod en norska för. Mitt på stora vägen till Hjo, svänger hon höger in på en mindre väg. Håller typ på att vurpa halva klungan, för hon sitter mitt i. Brudar asså, ibland blir man bra matt.
Blev även idag klungspurt, suck! Lite tråkig körning, inte många som försöker attackera. Svårt att komma iväg med ett gäng. Oftast blir man solo och klungan kommer ifatt.

5/7


Idag börjar U6-dagars i Tidaholm. Vi körde en prolog vid 12, sen var det en kort kvälls etapp. Startade i Hjo och gick i mål i Tidaholm. Så det var bara ca 30 km. För att få lite mer träning så cyklade jag bort till starten. Vi är faktiskt riktigt många i damklassen, runt 70 startande. Blev klunga hem på kvällen!4/7


I helgen var det STCC på Falkenbergs banan. Jag och min kompis Caroline från Varberg var där och hjälpte till i Ducati tältet. Tyvärr var inte riktigt vädret med oss idag heller. Regnet bara öste ner.
Folk kunde under dagen gissa hur lång tid det skulle ta mig att cykla runt banan. De som gissade bäst vann bilspelet, Driver 3. Det var en person som gissade precis den tiden jag körde runt på, coolt! Jag körde vid 12, naturligtvis regnade det som mest då. Men det var ju bara att bita ihop!!
transpCopyright 2017 Veronica Andréasson info@cyklist.com