topimages
transp
transp


April

25/4


Monarkloppet i Varberg!!
Vi startade kl. 09´00 med herr juniorerna. Suck, jag som inte är direkt känd för att vara morgonpigg.
Visste att det skulle bli ett hårt race. Årets juniorer är väldigt starka o banan är väldigt hård med två ordentliga backar. Sen gör ju inte saken bättre att man känner sig som en diesel traktor i benen, dvs väldigt seg. Detta pga av mycket mängd träning under vintern.
Vi körde 3 varv totalt 104 km. När vi startade var det nästan sol, men det varade inte länge. Regn, regn o åter regn. Men men bara att gilla läget. Regnar ju lika mycket på alla.
På slutet av andra varvet så sprack det upp. Jag satt tyvärr lite långt bak, så jag hamnade i en liten grupp efter huvudklungan. Jag o Maria Landström hamnade ihop, men vi hade två tjejer i gruppen framför. Ca 8 km från mål, direkt efter sista backen så är det några goa kurvor utför. Jag ville inte spurta om tredje platsen, så jag attackerade strax innan kurvorna. Jag fick en lucka och höll hem. Så jag blev trea.
Grämer mig lite att jag inte orkade gå med huvudklungan. Men ändå positivt att man blev trea med så sega ben!

18/4


Tävlings premiär! Så var det dags att börja tävlings säsongen. Första tävlingen blev ett race i Ringsted i Danmark. Lika bra att gå ut hårt ;o). Tävlingarna är mycket hårdare i Danmark än i Sverige, mycket pga av att vi alltid kör ihop med en herr klass.
Det har ju blåst en del, nu ett tag. Inget undantag idag, var riktigt go kantvind. Vi körde tre varv, totalt lite över 10 mil. I slutet på första varvet, satt jag fortfarande i första klungan. Farten hade varit ganska uppskruvad ett tag, men så lugnade det ner sig för en stund. Då passade jag på att gå ner lite i fältet för att käka en bar. Just då svängde vi höger ut i världens kantvind. Där satt jag o mumsade bars längst bak. Klungan sprack upp direkt, orkade täppa igen några luckor med sen gick det inte mer. Fältet sprack upp o jag blev satt. Måttligt road! Har inget direkt klipp i benen ännu, alltför mkt diesel efter all mängd. Jag rullade ur benen, sen klev jag av. Får jag bara några mer tävlingar i benen så ska jag nog få upp farten!
Nästa race är Monarkloppet här hemma i Varberg. Ett hårt race med mycket backar, dessutom kör vi ihop med herr juniorer. Men det är en fin tävling, som jag ser fram emot!
17/4


Klubb byte! Som ni säkert vet så har jag de senaste åren tävlat för Södertälje CK. Men i år har de valt att göra en junior satsning, så jag har fått leta efter ny klubb. Detta har lett till att jag har inlett ett samarbete med Skogahall CK-Hammarö. Verkar vara en kanon klubb, så jag ser fram emot tävlings säsongen 2004.

2/4


Igår var det backintervalls träning med Wano klubben. Hård men bra träning. Fast det kändes i mina ben idag, så det blev ett lugnt pass. Det var jag o Joel som stack ut 4 timmar. Premiär turen för racern. Wow, vilken cykel alltså. I år kan jag verkligen inte klaga på hojen, kanon fin verkligen.
Det var riktigt fint vårväder idag, fast blåste lite väl mycket. Vi körde upp mot Ullared, där tog vi en liten fika paus i solen, för att sen trampa vidare. Det var skönt att få rulla ur benen ordentligt!


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com