topimages
transp
transp


Oktober


29/10
3 timmar distans, stod på träningsschemat idag. Joel hängde på. Passar på att köra ihop nu när han har Novemberlov. Joel fick lite haveri på slutet av passet. Bakskärmen ena fäste släppte. En snäll tant kom förbi cyklandes precis i rättan tid. Hon undvarade oss en klädnypa! Jag lovar, så bra har aldrig Joels skärm suttit som nu. Vi kände oss lite som McGyver!
Foto: Vårat McGyver projekt!


Foto: Joel posar!


Foto: Snacka om schysst utsickt på träningen

26/10
Så har vinterträningen dragit igång igen. Börjar ganska lugnt i veckan! Fast i helgen har det varit hårt ;o). Började med crossträning på Anneberg i lördags. Det är ju en vecka kvar i ggn, så det börjar bli dags att få lite känsla i körningen. Var ruggigt skoj att köra på bana igen, har inte varit på Anneberg en enda gång i år. Sen på kvällen var det partaj hos Mattias Carlsson (cyklist) o Sara i Borås. Var en hel drös i deras etta, men vi fick plats :o). Fast nästa år blir det nog party på slottet, eller!?!
Foto: Håkan o Mattias styr upp disken


Foto: Mattias Carlsson

20/10


Idag var det dags att ta en sväng i grushålan igen! Var tre plusgrader, vindstilla o strålande sol, helt perfekt förutom kylan. Var inte riktigt på hugget idag, Bettan bara krånglade med mig. Men jag pluttrade runt lite, så jag i alla fall får lite rutin till ggn.
Imorgon är det dags att ta fram vintercykeln, slut på vilan för min del.Foto: Jag kom upp till slut!!


Foto: Så kan jag oxå göra ;o), eller kanske inte


Foto: Fredrik hoppar förbi


Foto: Joel in action


Foto: Joels mamma, fick ställa om som skjuts idag

17/10


Idag var Susse o Klas förbi på en fika. Jag o Susse mumsade glass, medan Klas var helt inne i campas nya katalog. Typiskt killar ;o)
På em var det dax för go-cart tunering med Vartex.
Tur man inte kör go-cart för ofta, blir ju helt vild.

Först körde vi tidsträning, jag fick femte tiden. Så jag fick ju inte direkt bästa startplatsen i finalen. Men det korrigerade jag ganska bra tycker jag. När tredje röda ljuset tändes (först tre röda ljus, sen grönt) så rullade jag lite försiktigt förbi b la Stefan, hi, hi. De andra kallade det ren tjuvstart, jag förstår fortfarande inte vad de talar om ;o). Sen fick jag till några schyssta prejningar ute på banan, inte heller det riktigt efter regelboken tydligen. Så jag fick stop and go, dvs. köra in i depån, stanna o så ut igen. Jag blev sist! Men jag deppar inte för det, skoj var det. Dessutom så satte jag banrekord för tjejer!!

Snacka om att man var livsfarlig när man satte sig i bilen direkt efter. Nästan så att man stod på ställ genom varje kurva hem.Foto: Lite eftersnack


Foto: Fredrik vann, Oskar tvåa o Martin trea


Foto: Här byts det om för fullt!


Foto: Ett glatt gäng, Per, Martin, Stefan o Charlotte


Foto: Glass e gott :o)


Foto: Klas o Susse, hemma hos mig

14/10


Test i Tyskland!
Jag, Håkan och Ove var gänget som åkte den här gången. På vägen ner passade vi på att svänga förbi Jan Marker och hans företag i Roskilde. Han har b la agenturen på Selle Italia sadlar.
Jag visste inte riktigt hur bra testen skulle bli. Har tagit det ganska lugnt veckan innan. Mest ätit en massa gött. Men jag fick till en väldigt bara test, tycker jag. Förutom att jag lagt på mig +5 kg sen SM, men det visste jag redan. Gött att ha något som värmer i kylan ;o)
Har nog aldrig varit så motiverad som jag är nu. Ser fram emot en trevlig säsong nästa år :o)

12/10


Hoppas att även ni satt o kollade på damernas linje lopp igår! Snacka om dramatik de två sista varven. Och så går hon o vinner. Det är bara att buga o bocka! Susse är otrolig!

Här kommer lite bilder från VM. Klasse (Susses sambo)hade nämligen min mobil med kamera med sig.Foto: Janne (var landslags meck) som har racerdepån i falköping, i baren efter segern.


Foto: Damernas prisutdelning. Klasse e lång, men tydligen inte tillräckligt ;o)


Foto: Målområdet på VM


Foto: Ett besök vid Niagarafallet, dagarna innan linjet!Foto: Ännu en bild!


Foto: Susse ute o tränar, dagen innan linje VM


Foto: Susse hemma i köket, innan avresa till VM i Canada

7/10


Så var det dax att ta ut Bettan igen inför Gotland Grand National den 1 november.
Var lite orolig att jag inte skulle få igång henne, har ju stått typ ett år. Men hon startade som en klocka. Var egentligen inte meningen att vi skulle köra idag, regnade o var tråkigt. Men när jag väl kom ut i garaget, så blev jag så sugen. Jag o Fredrik Johansson, drog iväg till grushålan i Hunnestad för att leka lite. Han lekte, jag hade fullt sjå att pluttra runt ;o). Som ni nog ser på bilderna. Joel (junioren som brukar åka med mig till tävlingar) o Olle kom också ut för att köra lite.
Det var riktigt skoj att sitta på Bettan igen. Få bli hårdträning nu inför Gotland, så man kan få till en schysst tid. Tror inte jag fixar ett till varv, men bättre tid på fyra varv är målet.
Foto: Jag o Fredrik


Foto: Olle, Joel o Freddan vid bussen


Foto: Snacka om att man känner sig som en michelin gubbe i full cross mundering!


Foto: Olle Ljungberg susar förbi, på en prov tur


Foto: Så här ser det ut när proffsen kör, Freddan


Foto: Och så här går det när amatörer försöker sig på :o(


Foto: Satans vad Bettan var tung, pust!


Foto: Här går det lite bättre!


Foto: Fredrik ger lite tips..


Foto: Snacka om att tajma!!

4/10


Vista mtb-race. Åkte upp på fredagen till Linda Janson som bor i Lidköping. På vägen upp så passade jag på att hälsa på Anna Hjelm, Calle o lilla Liam. Jag gjorde nog inget större intryck på Liam, för han började gallskrika bara han såg mig.
På lördag morgonen slöt jag och Linda upp med Kvänums IF för att åka gemensamt till Jönköping för Vista mtb race. Resan började inte bra, regnade hela vägen dit. Var lite skeptisk till om jag skulle starta. Men genom att alla i bussen valde att köra, så kunde jag ju inte banga ur. Fast det skulle jag nog gjort. Av de två varven (2*3km) jag skulle köra, körde jag ett. Det var så jäkla lerigt och banan var ruggigt hal. Tekniken är ju inte på topp, vet inte hur många gånger jag vurpade. Så alla som fullföljde tävlingen ska ha en stor eloge.
När alla tävlat färdigt så var det hemresa till Kvänum igen. På kvällen var det dags för Kvänums IFs avslutningsfest i Evaldssons garage. Vi var hemma redan vid tre från tävlingen, så jag, Linda o Monkan drog bort till klubbstugan för att basta lite.
Vi var närmare 100 st som var på festen. Det blev en riktig kanon kväll, mycket snack, mat, filmvisning, årsberättelse och prisutdelning. Vid elva tiden stod bussen utanför för att köra oss till Skara, där det var Oktoberfest.
På söndag fm. så skakade Linda liv i mig. Nu skulle vi iväg på tipspromenad i Kvänum. För första gången så vann faktiskt jag något, både på lotterna o bingon. Fast Monkan o Malin drog in storvinsterna, ett paket kaffe. Jag fick nöja mig med choklad. Sen blev det lite eftersnack hemma hos Monkan o Tommy.
Ett stort tack till Kvänums gänget för att jag fick hänga på. Ni är ett gött gäng :o)!!!
Foto: Linda, Monkan o Jocke "Skuvman" Kjellander efter en uppiggande tipspromenad


Foto: Jag o Jesper


Foto: Här är det fest!


Foto: Kinky är på G


Foto: Jimmy o Tompa med kompis


Foto: Malin Lindgren o Jussi Hentonen


Foto: Jessica (Johan "SkaraJohan" Andersson) o Johan


Foto: Johan Andersson som fick mottaga C-lagets vandringspris! Det är till den bästa Kvänumsåkaren i C-laget och i det får man bara vara med om man inte är cyklist eller slutat cykla och hållit upp i minst 2 år. Den som vinner det ska svetsa eller på annat sätt sätta på en egen signatur. Fjolårets vinnare Rickard Johansson (även crossåkare) svetsade på ett crossdrev som sin signatur.Foto: Linda Jansson, som jag våldgästade!!


Foto: Tommy styr upp årsberättelsen. Pappa Kjell står vid sidan av.


Foto: Smile, Monica (Monkan) Fahlgren


Foto: Jessica i damer sport klassen. Hon vann överlägset, tyvärr blev hon diskad. Förstår inte varför ;o)transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com