topimages
transp
transp


Maj


31/5


Bockstensturen, 100 km på mtb. Det var en bit, jag lovar ;o)!! Har ju inte kört så mycket mtb, så jag ställde upp mest för skoj.
Båda bergspriserna var ganska tidiga. Så planen var att ta det lugnt och på slutet trycka på lite. Men tyvärr lyckades min plan inte riktigt. Jag låg femma efter 20 km och det var jag också i mål. Min målsättning var att bli topp 5, vilket jag lyckades med precis :o)!! Antagligen tog jag det lite väl lugnt i början för jag hamnade med motionärer som var jätte bra på att köra i skogen, men när det blev grusväg så hade de inget tryck. Så det var svårt att få riktig snurr på det.
Ida min kompis och Dennie (lillbrorsan) ställde upp som langare och fotograf. De var verkligen super. Har aldrig fått sådant support runt banan. De ska ha mycket tack!!
För er som aldrig har provat på att köra Bockstensturen, så är det att rekommendera. Jättefin natur och stigar. Fast hade jag fått välja så hade jag gärna tagit bort alla stenar och asfalterat bitvis ;o).
Efter målgång var det bara att hoppa i duschen. Jag skulle börja jobba kl. 16´00 på Statoil. Så det blev ingen prisutdelning för min del. Var lite matt när jag kom till jobbet, men det gick!!Foto: Jag och Joel går i genom dagens race.


Foto: Så var jag i mål!


Foto: Jag går i mål. Ligger precis bakom killen i grönt.


Foto: Åsa Erlandsson går i mål. Hon vann dam klassen


Foto: jag är den svarta pricken bland tallarna. Här har jag kört 60 km


Foto: Ida in action!!


Foto: Täten med Fredrik Eriksson i spets vid 40 km.


Foto: Strax innan första langningen, dvs 20 km


Foto: Motionärerna är på G


Foto: Där är vi iväg!!


Foto: Eliten precis innan start.


Foto: Jag, innan start


Foto: Vid starten


Foto: Vid starten


Foto: Ida (langade åt mig) och Hasse


Foto: Enervit tältet. På bilden syns också Mathias Karlsson och Fredrik Eriksson.


Foto: Målområdet!! Det var även här man hämtade nr lappen.

25/5


Tjejtrampet!! Tävlingen är bara ca 50 km, så det är ganska kort. Det finns två spurtpris längs banan. Direkt efter första spurtpriset så attackerade Leontien och en Acce Due åkare hängde på. Jag gjorde en attack och fick med mig en danska. Körde allt vad jag hade och när jag slog undan för att danska skulle ta det sista. Så gick hon aldrig fram. Tyvärr var jag helt slut så jag orkade inte på nytt gå fram och köra. Så vi missade det. Det var lite synd, för det var min chans. Det blev klungspurt för min del om tredje platsen. Låg hyfsat med, men i hårnålskurvan 200 m innan mål, så bromsade tjejen framför in alldeles för kraftigt. Jag blev 13:e i mål.
Efter racet så drog jag för att kolla på elitloppet!! Där kan man snacka om mycket folk, wow. Som tur var så hade min kompis Anna varit där sedan 7´00 i morse. Så hon hade fixat plats precis framme vid staketet vid målet. Tyvärr vann jag inga miljoner. Förlorade bara 50 spänn!! Men, men, jag tar det nästa år i stället ;o)!!Foto: From Above "går" och vinner elit loppet.


Foto: Elitlopps hästarna varvar


Foto: Victory Tilly innan start


Foto: Järvsöfax vann sitt lopp och slog banrekord för kallblod. Här iförd segertäcket


Foto: Snacka om massa folk, på elitloppet!!


Foto: Tävlingsområdet på tjejtrampet


Foto: Tävlingsområdet på tjejtrampet


Foto: Tävlingsområdet på tjejtrampet


Foto: Mycket norsk i topp.


Foto: Klungan på tjejtrampet. Jag syns på vänster sidan.

24/5


Stack ut och rullade med tjejgänget i klubben. Jag ska ju tävla imorgon, så jag skulle bara rulla 1,5-2 timmar så det passade utmärkt att hänga på dem. Det var jätte trevligt!!

Foto: Vi stannade till vid en slott på vägen.


Foto: Snacka om schysst natur! Finns många natursköna rundor runt Södertälje.


Foto: Tjej gänget på väg ut på en tur.


Foto: Sov paus i Västerås. Johan, Sune Troll och Juneholt.

23/5


Hej Hopp! Är i Södertälje och gäst spelar. Ska ju köra tjejtrampet på söndag. Tyvärr kommer det att dröja till på onsdag innan jag får in bilderna på hemsidan från racet. Jag glömde att ta med mig sladden som man kopplar mellan datorn och kameran hit upp. Hoppas att ni kan stå ut ;o)
Kram
Veronica

18/5


Idag gick den avslutande etappen, ett linjelopp på 100km. Även idag körde vi ihop med HJun. Det blev ett ganska konstigt race. För när vi hade kört hälften, var vi tvungna att stanna 5 min. Pga. att vi höll på att köra in i P15-16 klungan som skulle gå i mål. Sen när vi var ute på sista varvet typ 2 km från mål, så varvar en utbrytargrupp från Herr eliten oss. Så det blev ganska rörigt i våran spurt kan man säga :o(.
Jag slutade 5:a totalt och fick en grill termometer. Kan alltid vara bra att ha ;o)
Foto: Herr elit klungan i sista kurvan inför spurten.


Foto: Fredrik som vann sista etappen i Herr elit. Även Stefan kom med på ett hörn


Foto: Utbrytargruppen i Herr elit varvar


Foto: Herr eliten varvar


Foto: Farsan går och vinner senior klassen!

17/5


På fm. var det ett GP lopp på 25,6 km. Vi körde ihop med Hjun, så jag visste att det skulle gå fort. Var värsta mtb starten, så det var bara att bita i styrlindan direkt ;o). Tyvärr var det en som tryckte ut mig i en kurva, så jag var tvungen att köra på vänstersidan om refugen. Men där stod det en bil, så det tog stopp. När jag väl hade trixat mig ut, så var klungan borta. Så det var bara till att trampa vidare själv. Tog det lugnt, onödigt att ödsla en massa energi i onödan. Till slut hamnade jag i en grupp på typ 7 cyklister, som jag tog mig i mål med.
Senare på em. var det dags för tempo 13 km. Det kändes faktiskt ganska bra, måste jag säga. Blev fyra och hade ca 30 sek upp till ledaren. Skönt att känna att det äntligen börjar släppa lite i benen.Foto: Johan Svensson tryckte på bra. Blev 6:a tempot


Foto: Farsan på tempot

Foto: Mat är GOTT!!


Foto: Här bodde vi (dvs jag, Johnny, Jonas och Lelle). De kör också för Södertälje CK.

16/5


Hammarö 3-dagars, började idag. Behövde inte åka upp förrän vid tolv, för min start var vid typ 20´00 (det var en prolog på ca 3 km). Mina fälgar till bilen hade kommit nu, så jag åkte om Allt i Däck och fick på dem. De var riktigt snygga på, måste jag erkänna :o) !!!! På vägen upp svängde jag förbi nummerlapps hämtningen till Göteborgs varvet. Tjötade lite skit med Polar och var och snackade med Mats på Enervit. Ska köra med hans grejer i år.
Prologen gick väl sådär, blev ganska stum. Höll på att göra en riktig junior tabbe. Insåg när det var 20 sek kvar till start att jag hade kedjan på lillklingan. Så det var bara att hoppa av och växla upp den. Hann precis. Blev sjua på prologen.
När vi körde så var det strålande sol. Fast när herr eliten skulle köra ca 20 min senare så öste det ner. Men det var en väldigt lokal skur, för 3 km från prolog banan var det snustorrt.
Foto: "Grabbarna grus" på Allt i Däck. Spana in fälgarna.

11/5


GP i Slottskogen! Jag startade inte förrän vid ett. Så det blev sovmorgon idag, tar bara en timme upp till Göteborg. Min klass körde ihop med H30 och H40, insåg att det skulle gå ganska fort. Vi körde 15 varv som mätte á 2,7 km. Det skulle vara viktigt att stå bra i starten, för vi startade i botten av en backe. Tyvärr fick jag för mig att även min puls klocka gick 5 min före, alla mina andra klockor gör det. Men så är inte fallet, så jag höll nästan på att missa min start och fick därför starta bland de sista. Men jag lyckades avancera ganska bra på första varvet. Men i botten i backen på andra varvet så var det en snubbe som trängde i en kurva, så jag tappade flera meter. Då var det kört. Till slut så kom jag i en grupp med två andra tjejer. Men en av dem släppte när vi hade 3 varv kvar. I mitten på sista varvet så fick jag punka, suck! Inte så konstigt för det var en hel del hålor på banan, men typiskt att jag fick det. Så där tog det roliga slut, kan man säga. Jag körde om andra platsen, så det var lite tråkigt.

Formen är långt ifrån på topp, men det har släppt lite! Så snart blir jag farlig ;o)!!
Det var verkligen en fin tävling, massor av folk och jätte fint väder. Ett perfekt ställe att anordna ett GP.Foto: Uffe och Urban. Två goa killar :o)


Foto: Vartex tält. Det var även "prova cykel dag" vid målet.


Foto: Del av banan idag. Snacka om schysst väder.

5/5


Idag vaknade jag med solen i ansiktet, det var inte helt fel. Tittade på temp mätaren i fm., 18 grader. Lite skillnad från i Västerås, 1-3 grader.
Just för tillfället sitter jag hos mamma och är föl vakt. Så nu ska jag gå ut och sätta mig i solen. Ciao

4/5


Västmanlands 4-dagars avslutades med ett GP. Även denna gång körde vi ihop med P15-16 och Djun. Idag var det uppehåll när vi körde, skönt att inte bli dyngsur som vanligt! Jag stötte en gång från klungan men blev ifatt körd. Sen var jag med på några utbrytningar men de höll aldrig. Var för seg för att riktigt kunna köra på. Men som sagt var, jag körde mest för träningens skull. Det var samlad klunga till mål.Foto: Våran klass varvar.


Foto: Junior klassen. Joel och en annan har ryckt från klungan.

3/5


Tempo 28 km i Ramnäs. För en gångs skull så regnade det inte när man tittade ut genom fönstret på morgonen. Men ca 2 timmar innan min start så kom regnet. Tänkte jag skulle trycka på lite idag om jag hade fräscha ben. Men de var helt döda, så jag körde men väldigt hög kadens och ganska lätt växel. På vägen ut så växlade det mellan hagel och regn. Men efter vändningen så började det snöa. Ja, det är sant! Snö i maj, det känns inte rätt. Det var en plus grad ute, snacka om att jag frös. Fast det gjorde nog alla. Efter målgång var det bara att slänga på sig torra kläder och försöka få upp värmen.
På kvällen så åkte vi in till Västerås med Joel och Marcus Fast och kolade på bio. Vi såg X-men två. Ganska bra, men lite seg i slutet.
Foto: Min tempo start


Foto: Innan vi ska åka in till Västerås.


Foto: Jag och Angelica vid bilspelet.


Foto: Våra utmanare vid bilspelet. Joel och Marcus.

2/5


GP (kort varvlopp) var det som gällde idag! Min klass körde ihop med P15-16 och Djun, så vi var ganska stort startfält. Tävlingen gick på samma ställe som prologen. Även idag var det regn som gällde, tyvärr. Vi kör riktigt korta distanser här, idag bara 38 km. När det är så kort så hinner folk knappt bli trötta. Så det var samlad klunga till mål. Jag blev 5:a i spurten.
Man blir så seg när det är så dåligt väder. Så på kvällen satte oss och kollade på Camp Molloy och spelade kort!Foto: Starten idag. Jag står längst fram längst till vänster


Foto: KLungan varvar. Jag ligger strax framför mållinjen.

1/5


Idag började Västmanlands 4-dagars. Jag startade inte förrän vid 18, så jag åkte hemifrån vid 10. Det var bara en prolog (kort tempolopp, 2,5 km) idag!!
Joel Ljungberg (junior från Varberg) åkte med mig upp. Bra med lite sällskap, tar ju en stund att köra till Västerås.
Jag har haft en ganska tung träningsvecka, så jag kommer att vara ganska seg i benen under den här tävlingen. Men jag tar det här mest som träning, jag är lite under isen för tillfället.
Strax efter Göteborg började det regna, men vi tyckte det såg ut som att det skulle klarna upp längre fram. Men det gjorde det inte kan man säga. Så det blev en prolog i regn, suck!! Jag rullade mest igen, så jag fick en tid. Visste att tempoloppet på lördagen skulle vara avgörande för det totala.
Genom att vi startade ganska sent så var det bara att äta och hoppa i säng när vi kom fram till vandrarhemmet. Jag och mina klubbkompisar bodde i Surahammar. Fast vi hann med en dvd film också, vi kollade på ”Bridget Jones Dagbok”.
Foto: När vi stannade till för att käka på vägen upp så såg vi Joels pappas drömbil.


Foto: Angelica och Sofia. Vi bodde ihop på vandrarhemmet!


Foto: Jonas (klubbkompis) laddar inför nästa etapp.transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com