topimages
transp
transp


Augusti


31/8


Finnmarksturen, 112 km mtb!!
Har inte suttit på mountainbiken sen 13/7, då jag körde Mörksuggan. Så tekniken i skogen var inte den bästa, men jag hängde med hyggligt ändå. Finnmarksturen är nog det bästa racet på mtb, jag gillar banan starkt. Sen är det mycket folk runt banan och hejar på, vilket gör att man vill ge allt. Så en stor eloge till publiken!
Förra året gick jag ut ganska lugnt, bara för att verkligen hålla ända till mål. Men det gjorde att jag hamnade lite för långt bak. Där kör inte motionärerna så fort ute på grusvägarna, men är ganska grymma i skogen. Jag vill gärna ha tvärt om. Så i år körde jag på ganska bra i början. Det passade mg mycket bättre.
Låg ihop med en norska ett bra tag. Körde ifrån henne först en gång. Men hon kom ifatt och förbi. När vi hade kört ca halva racet så gick vi ut på en ganska långt grusvägs sträcka och det gick svagt uppför hela tiden. Där kom jag ifatt henne och la mig sist i den gruppen. Så släppte hon iväg två stycken killar. Jag stötte ifatt dem och drog upp tempot. Hon gick aldrig med. Så det var bara att köra på. Var ganska orolig att hon skulle komma ifatt. Hade inte riktig koll på hur stor luckan var. Men det visade sig att det var lugnt, så jag blev trea (tid 4´49 h, 99:e plats bland killarna). Vilket jag är väldigt nöjd med. Med tanke på att jag bara ”gästspelar” lite ;o)!!
Daniel och David (som var med i Holland) skötte langningen åt mig. Det gjorde dom galant. Många kramar till er :o)

www.finnmarksturen.com


Foto: Innan langningen i Grängesberg. jag gör en Jocke(lillbrorsan). Dvs hänger ut tungan när jag tar i ;o). Sorry, brorsan, kunde inte låta bli!


Foto: De tre främsta i herr eliten, där Fredrik Eriksson (mitten) segrade


Foto: Skog, skog o åter skog!


Foto: Jag fixar innan start!


Foto: Daniel som var snäll o ställde upp som langare!

24/8


Cyklistens GP, Malmö!
Jag valde att köra i Hsenior klassen. Det var så få startande i dam klassen. Hsenior och Helit körde ihop, så det var ganska tufft. Men idag var jag mycket fräschare, så jag satt med. I slutet var vi en grupp på ca 10 cyklister. En elitcyklist stötte på sista varvet och jag gick med. Så jag vann Hsenior klassen. Det var verkligen skit skoj :o)!! Jag som ställde upp mest för att åka med, trodde jag skulle ryka på första varvet! Så ikväll kommer jag att somna med ett leende på läpparna ;o)!!
Foto: Prisutdelningen i Hsenior klassen!!


Foto: Lite eftersnack!


Foto: Ingen direkt körning i klungan!


Foto: Fullt ös


Foto: Inför starten

23/8


Formtoppen 60 min!
Ett jippo lopp i Höllviken med landslaget! Var både tjejer och killar med, vem som helst fick köra. Det gick ut på att man skulle ta sig runt en varv bana på 3 km så många gånger som möjligt på 60 min. Sen omstart med de 40 främsta, för att göra upp. Då körde man bara 5 varv. Det svåra var att det var en vändpunkt på banan. Det var sida med dit och sida mot efter vändningen och det blåste bra. Så det gällde att vara med i starten.
Jag hade inte drömläget inför tävlingen direkt. Jobbade 06´30-14´00 samma dag, tävlingen gick 18´30. Så jag var lite seg. Men jag kvalade in, var 17:e. Sen blev jag tredje tjej. Susanne Ljungskog vann. Himla rolig tävling, synd bara att det blåste så! Men var ändå mycket folk och tittade.Foto: Prisutdelningen


Foto: Jag kom med på ett litet hörn.

17/8


72:a Västboloppet, Burseryd!
Idag valde jag att köra i Hjun klassen. De kör både längre och hårdare. Vi varvade även idag uppför kyrkbacken. Trodde jag skulle få lite svårt att sitta med jun uppför. Men jag var med i klungan hem. Var ganska nöjd med dagen. Hade bara inget att säga till om i spurten! Får bli lite mer pace hemma.


16/8


Södra Hestra Sparbank GP!
Rolig bana, gillar kyrkbacken. Har ju inte så väldigt långt till Burseryd ca 70 km, så jag cyklade dit. Lagom uppvärmning ;o)!! Tävlingen var ju knappt 30 km, så det blev perfekt att cykla dit. Efter första passeringen i backen så sprack det, jag o Åsa kom loss. Vi höll ett par varv, sen var det samlat igen. Kände mig ganska fräsch, så jag körde en del. Tyvärr kanske lite för mycket, skulle ha sparat mig lite och gjort ett par ordentliga stötar istället. Blev spurt som vanligt :o(. Jag blev trea.


9/8


Vårgårda GP!! Vi körde ihop med Hjun. Var ganska taggad på att köra bra, första tävlingen efter Holland resan. Tyvärr drog jun igång med värsta mtb starten, dvs. max direkt. Jag är ju lite av en slowstarter. Så jag flög nästan direkt, det gjorde typ alla tjejer utan Emma Johansson. Det hamnade även några jun i våran grupp. Även om vi startar ihop med jun så är det två skilda klasser. På sista varvet, fick jag till en kanon stöt ca 1,5 km till mål. Trodde jag hade grejat andra platsen ca 500 m innan mål. Men då drar en Hjun upp de andra tjejerna, så de kommer ifatt precis innan mål. Snacka om att jag blev något frustrerad

4/8


Super Draai van der Kaai! 60 km criterium med nästan bara kullersten. Riktigt hårt race idag och väldigt varmt. Leontin var med, nyss hemkommen med guld från ban VM. Så hon var i bra form + att Farm Frites som hon kör med ställde upp med runt 15 cyklister. Så F.F skickade folk hela tiden. Jag kände mig fräsch, så i början försökte man plocka ner alla attacker man inte kom med. Men det var bara att lägga ner, för de skickade som sagt folk hela tiden. Så istället försökte jag hålla koll på de som var riktigt bra och gå när de stötte. När det var tre varv gjorde jag mitt sista försök att komma loss. Tyvärr kom jag aldrig iväg utan rullade i mål i klungan. Jag blev 20:e, Monica 17:e o Emma 19:e.
Efteråt var det bara att hoppa i duschen och sen börja resan hem till Sverige.
Tyvärr kommer bilderna in lite senare, massören råkade få med sig kameran till Karlstad!
Foto: Leontin i spets!


Foto: Klungan passerar.


Foto: Så här så det oftast ut i bilen, alla sov!


Foto: Blev ett par mil för David vid ratten.

3/8


Rondom de Bult van Usquert! Idag var det bara 50 km, men väldigt kort varv och naturligtvis kullersten. Det är var en lite mindre tävling, inga Herr proffs som körde efter och lite lättare startfält. Idag var även australiensiska landslaget med. Jag var inte helt hundra, ganska seg. Tog ett tag innan jag kom igång. Åsa kom loss med en tjej, så vi körde för henne. Till slut blev de tre där framme. Åsa blev trea idag. Väldigt bra kört och skoj att ha någon på pallen.
Arrangörerna till tävlingen var jätte trevliga, de läste upp ett välkomst tal på svenska innan start!Foto: Petson njuter av livets goda!

2/8


36:e Spektakel van Steewiljk! Ett criterium på 60 km. Vi körde 47 varv, så man blev nästan lite snurrig till slut. Det var mycket kullersten och kurvor. Jag kände mig väldigt fräsch i stort sett hela racet. Var lite matt på slutet, var tvungen att köra ganska hårt där ett tag! Vi lyckades inte få med någon i en utbrytning. Men Emma spurtade bra på slutet och blev 6:a.
Efter tävlingen rullade vi hem direkt. Vi startade ganska sent och sen är det race imorgon.
Foto: Klungan

1/8


Gick väl sådär med våran grillkväll igår. Hade fixat värsta käket, men när vi skulle sätta igång gasolgrillen. Så visade det sig att gasolen var slut. Men det blev ganska gott i stekpannan också.
Idag stack vi ut och rullade en timme bara! Så på em. passade vi på att åka in till Assen en sväng. Ca hälften av affärerna var skoaffärer.
transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com