topimages
transp
transp


April


30/4


Håller på att packa som bäst idag. Imorgon bär det iväg till Västmanlands 4-dagars. Det börjar imorgon em med en prolog på 2,5 km. Sen på fredag är det ett GP. Lördag ett tempo och avslutas på söndagen med ett GP. Det var många tjejer anmälda b la två norskor, så det ska bli skoj att köra.
Jag ska bo ihop med två tjej klubbkompisar, vi kommer att vara ett riktigt "dream team".
Idag hade jag premiär på mountainbiken. Känndes lite ovant att hoppa runt bland stenar och rötter. Men skoj med lite omväxling!
Nä, nu får jag återgå till mitt packande.
Ciao

26/4


Landsvägstävling i Hilleröd, Danmark. Jag startade strax efter 10, så vi fick åka ganska tidigt från Varberg, typ vid 06´00. Gå upp tidigt på morgonen är inte mitt starka kort. Så det var tur att Dedde (min lillbrorsa) och Hanna (min kusin) hängde med som sällskap.
Damer A och H40 (herrar 40), startade ihop. Det är bra tycker jag att starta ihop med en annan klass, klungan blir mycket större då och oftast hårdare körning. Det blev lite virrigt vid starten, för de släppte iväg våra klasser mycket tidigare. Så jag hann precis ställa mig vid starten, så stack de. Normalt brukar de inte ha så bråttom i början. Men den här gången var det värsta mtb starten, dvs. fullt ös. Lagom skoj när man stod sist i ledet. Hade inte varit några större problem att komma ifatt om det inte blåst ”storm”.
Tjejerna ramlade av klungan allt eftersom. Jag hamnade i en liten grupp, vi var 4 tjejer i den. Jag trodde vi var första gruppen, men tydligen var det en tjej som hade lyckats sitta kvar lite längre i klungan. Så hon var före oss i mål.
Vi körde tre varv på en banan, totalt 99 km. De två första varven mådde jag pyton, hur seg som helst. Men sen piggnade jag till. Jag blev 5: a till slut. Nästa gång jag åker till Danmark ska det vara vindstilla och strålande sol ;o) . Finns inget värre än när det regnar och blåser så mycket, suck.
Tyvärr råkade jag göra en riktig junior tabbe. Dedde och Hanna skulle ta lite kort, men det är ju inte så lätt när jag glömt ladda upp batterierna. Men ett kort fick de tagit i alla fall!
Foto: Starten i min klass. Jag syns inte på bilden, är ju sist.

21/4


Det var ett tag sedan jag var hemma i Sverige och firade påsk, närmare bestämt tre år sedan. Nästan så att jag har glömt av vad man hittar på, mer än att äta ägg! Vädret här på västkusten har varit hel schysst, riktigt vårväder. Så det har blivit en hel del timmar på cykeln. Tog det lugnt på påsken, var med några kompisar. Vi grillade och hade allmänt gött.
På lördag bär det iväg till Danmark igen, denna gången till Hilleröd.Foto: Jag, Ida och Dino(hunden) passar på att ta en promenad runt kurorten under påskhelgen


Foto: Grillgänget på Påskafton


Foto: Mina småsyskon (Malin och Nicke) och Hasse(messarkungen)

13/4


Så var det dags för tävlings premiär. Tävlingen gick i Vaerlöse, strax utanför Köpenhamn. Det var första deltävlingen i danska cupen för damer.
Min lilla syster och hennes kompis hängde med. Alltid skoj med lite sällskap och det är ju så lagom skoj att köra bil själv. Vi drog iväg kl. 8´00 på morgonen. Vi valde att ta färjan Helsingborg - Helsingör istället för bron. Alltid gött att kunna sträcka lite på benen. Vi hade inga problem att hitta tävlingen, alltid lite orolig när man inte vet hundra var det är.

Snacka om att jag blev förvånad när jag ställde mig vid starten. Sanne min lagkompis från Power Plate var med. Visserligen är hon danska, men bor i Luxemburg. Det var verkligen jätte skoj att få se henne igen. Det är typ den enda jag saknar från laget.

Tävlingen var 88 km, ganska behaglig sträcka. Varvet var lite upp och ner, men inte någon brant backe direkt. Så det var samlad klunga in till mål. Banan var för lätt, så alla satt med. Ett perfekt race för min del, jag ville ju bara ha lite fart. Försökte rycka några gånger, men det blev aldrig något som höll. Inför spurten så ville ingen köra, så klungan stod nästan still. Sen small det. Jag fixar inte sådana spurten, föredrar att komma in i spurten med fart. Jag blev 10:a i min klass, det var 26 startande. Sanne vann, vilket var jätte skoj verkligen :o). Grattis Sanne!!Foto: Jag och Malin på färjan


Foto: Jocke (lill brorsan), hans tjej och Joel tar igen sig efter ett hårt race


Foto: Jag pumpar


Foto: Jag ligger längst till höger i blå hjälm, syns knappt


Foto: Rullar av efter målgång


Foto: Prisutdelningen. Sanne vann


Foto: Sanne och hennes syster


Foto: Här hittar man även hönor bland publiken

11/4


Nu börjar man bli lite lagom matt på vädret! Igår var det så dåligt, så det fick bli testcykel för hela slanten. Körde kraftintervaller 5*10 min. Idag har jag som tur är vilodag. Så jag kan sitta framför tv hela dagen, medan det snöar för fullt utanför! På söndag blir det tävlingspremiär, Vittoria Cup i Köpenhamn. Märkte på träningen i tisdags att jag inte har någon fart i kroppen. Så någon framskjuten placering blir det nog inte, utan jag behöver få lite fart först. Men det ska bli skoj att få komma igång!Foto: Så här ser det ut utanför min dörr. Inte riktigt april väder om man säger så :o(


7/4


Imorgon ska jag ut och köra fartintervaller med Wano. Känner jag dem rätt så kommer det att gå undan. Så det blir nog att bita i styrlindan, ;o)!! Så jag peppade mig själv med ett yoga pass nu på em. Har gått några pass innan, så jag börjar få lite koll på det. Men jag känner mig fortfarande smidig som ett kylskåp, suck. Men det är himla roligt att prova på något nytt. Så det blir mer yoga pass för min del.

5/4


Den här veckan har jag haft återhämtningsvecka. Så det har varit lite lugnt på träningsfronten, dvs. tre vilodagar. Så idag passade jag på att hänga med Fredrik till Anneberg (crossbanan i Varberg). Fast Bettan fick inte följa med, jag var bara med och tittade. Snacka om att man blir lite sugen på att ut och köra!Foto: Fredrik brummar på. Ungefär så brukar det se ut när jag också kör, not :o)


Foto: Crusty Crille och Orre. Gamla Cross polaretranspCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com